Spiering met broccoli en gebakken aardappelgolfjes
Spiering met broccoli en gebakken aardappelgolfjes

Spiering met broccoli en gebakken aardappelgolfjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2284 kj
Energie 546 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 2.9 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 38.9 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de broccoli's in kleine roosjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de spieringen 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelgolfjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de bloem en daarna de pickles onder. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de spieringen over de borden en lepel er de picklessaus over. Serveer met de broccoli en de aardappelgolfjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de broccoli's in kleine roosjes en kook 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de spieringen 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelgolfjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet 1/2 dl water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de bloem en daarna de pickles onder. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de spieringen over de borden en lepel er de picklessaus over. Serveer met de broccoli en de aardappelgolfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2284 kj
Energie 546 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 44.4 g
Suiker 2.9 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 38.9 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal