Spiering met rijst en oosterse groenten
Spiering met rijst en oosterse groenten

Spiering met rijst en oosterse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 915 kcal
Vet 54.7 g
Verzadigd vet 31.7 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 41.1 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en snij de rest in reepjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de Chinese kool en de paprika toe en roerbak 5 à 8 min. Bestrooi met de bloem en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de spieringen 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en snij de rest in reepjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de Chinese kool en de paprika toe en roerbak 5 à 8 min. Bestrooi met de bloem en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de spieringen 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 915 kcal
Vet 54.7 g
Verzadigd vet 31.7 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6 g
Eiwit 41.1 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 IPA Amberbier Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal