Spiesje van eendenlever met witloof-peerslaatje
Spiesje van eendenlever met witloof-peerslaatje

Spiesje van eendenlever met witloof-peerslaatje

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  3. Pers de 1/2 citroen.

  4. Schil de peer en snij in fijne halvemaantjes. Besprenkel met eetl. citroensap.

  5. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof en bak de walnootpitten 1 à 2 min. goudbruin.

  6. Snij het witloof in fijne reepjes en hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Snij de eendenlever in 16 gelijke blokjes. Wikkel elk blokje eendenlever in een sneetje eendenmagret en steek ze per 4 op een spiesje.

  9. Meng het witloof met de peterselie en de waterkers. Leg er de stukjes peer op.

  10. Meng de zonnebloemolie met de rest van het citroensap en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Snij de granaatappel in 2 en lepel er de pitten uit (zonder de witte vliezen). Strooi ze samen met de walnootpitten over de salade en besprenkel met de vinaigrette.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het slaatje over de borden en schik er telkens een spiesje bovenop. Geef er een stukje bruin brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  3. Pers de 1/2 citroen.

  4. Schil de peer en snij in fijne halvemaantjes. Besprenkel met eetl. citroensap.

  5. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof en bak de walnootpitten 1 à 2 min. goudbruin.

  6. Snij het witloof in fijne reepjes en hak de peterselie grof.

  7. Bereiding:
  8. Snij de eendenlever in 16 gelijke blokjes. Wikkel elk blokje eendenlever in een sneetje eendenmagret en steek ze per 4 op een spiesje.

  9. Meng het witloof met de peterselie en de waterkers. Leg er de stukjes peer op.

  10. Meng de zonnebloemolie met de rest van het citroensap en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Snij de granaatappel in 2 en lepel er de pitten uit (zonder de witte vliezen). Strooi ze samen met de walnootpitten over de salade en besprenkel met de vinaigrette.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het slaatje over de borden en schik er telkens een spiesje bovenop. Geef er een stukje bruin brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 44.6 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 10.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Kriek Cuvée Brut Fruitbier Wijn Pinot Gris `Strangenberg' A.O.P. Alsace Bestheim

Bekijk het recept digitaal