Spiesje van tomaat en spek
Spiesje van tomaat en spek

Spiesje van tomaat en spek

20 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 0.2 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke snede ham in 20 vierkantjes van ± 1,5 cm.

  3. Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden en kruid met peper. Voeg de hamblokjes toe en laat 1 u marineren.

  4. Snij het spek in de lengte in 2.

  5. Snij de kerstomaatjes doormidden.

  6. Bereiding:
  7. Rol de gemarineerde hamblokjes in een sneetje spek.

  8. Rijg telkens een spekrolletje, een 1/2 kerstomaatje en weer een spekrolletje op 20 brochettestokjes.

  9. Bak gedurende 3 min. op een hete barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke snede ham in 20 vierkantjes van ± 1,5 cm.

  3. Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden en kruid met peper. Voeg de hamblokjes toe en laat 1 u marineren.

  4. Snij het spek in de lengte in 2.

  5. Snij de kerstomaatjes doormidden.

  6. Bereiding:
  7. Rol de gemarineerde hamblokjes in een sneetje spek.

  8. Rijg telkens een spekrolletje, een 1/2 kerstomaatje en weer een spekrolletje op 20 brochettestokjes.

  9. Bak gedurende 3 min. op een hete barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 70 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 0.2 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal