Spiesjes van witte pens met venkel, witloof en krieltjes
Spiesjes van witte pens met venkel, witloof en krieltjes

Spiesjes van witte pens met venkel, witloof en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Vet 54.8 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 21.5 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 31.9 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke witte pens in 4 gelijke stukken. Steek telkens 4 stukken pens op 1 brochettestokje en wissel elk stuk af met een sneetje spek in waaiervorm.

  3. Snij de venkel en het witloof in 2, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de appel in partjes.

  5. Snij de krieltjes en de druiven in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of hoge pan en roerbak de krieltjes en de venkel ± 5 min. Roer er het witloof en de partjes appel onder. Roerbak nog 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de spiesen 7 à 10 min. goudbruin aan beide kanten. Meng er op het einde de druiven onder. Kruid met peper.

  9. Hak ondertussen de walnoten grof en meng onder de zure room. Voeg het appelsap en 1 eetl. notenolie toe. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij elke witte pens in 4 gelijke stukken. Steek telkens 4 stukken pens op 1 brochettestokje en wissel elk stuk af met een sneetje spek in waaiervorm.

  3. Snij de venkel en het witloof in 2, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  4. Snij de appel in partjes.

  5. Snij de krieltjes en de druiven in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of hoge pan en roerbak de krieltjes en de venkel ± 5 min. Roer er het witloof en de partjes appel onder. Roerbak nog 10 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de spiesen 7 à 10 min. goudbruin aan beide kanten. Meng er op het einde de druiven onder. Kruid met peper.

  9. Hak ondertussen de walnoten grof en meng onder de zure room. Voeg het appelsap en 1 eetl. notenolie toe. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 822 kcal
Vet 54.8 g
Verzadigd vet 16.8 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 21.5 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 31.9 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Shiraz-Cabernet Australië

Bekijk het recept digitaal