- Bewaar

- Bewaar
Spiesjes van zoete aardappel met tahindressing
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (25 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij in de lengte in 2 en vervolgens in stukken van ± 3 cm breed.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de witte stukjes en de pitjes. Snij in hapklare stukken. Snij de rode uien in partjes. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem. Snipper de platte peterselie fijn.
-
Maak de spiesjes: steek telkens een stuk zoete aardappel, rode paprika en rode ui op een stokje en herhaal. Verdeel de ingrediënten over 8 spiesjes. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Maak de tahindressing: Meng de yoghurt met de tahin, de schil en 2 el sap van de citroen en de helft van de platte peterselie. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Leg de spiesjes in een aluminium schaaltje en gaar 15 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.
-
Verdeel de spiesjes over een serveerschaal en druppel er de tahindressing over. Werk af met de rest van de peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (25 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij in de lengte in 2 en vervolgens in stukken van ± 3 cm breed.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de witte stukjes en de pitjes. Snij in hapklare stukken. Snij de rode uien in partjes. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem. Snipper de platte peterselie fijn.
-
Maak de spiesjes: steek telkens een stuk zoete aardappel, rode paprika en rode ui op een stokje en herhaal. Verdeel de ingrediënten over 8 spiesjes. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Maak de tahindressing: Meng de yoghurt met de tahin, de schil en 2 el sap van de citroen en de helft van de platte peterselie. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Leg de spiesjes in een aluminium schaaltje en gaar 15 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.
-
Verdeel de spiesjes over een serveerschaal en druppel er de tahindressing over. Werk af met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA