Spiesjes van zoete aardappel met tahindressing
Spiesjes van zoete aardappel met tahindressing

Spiesjes van zoete aardappel met tahindressing

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Energie 1151 kj
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 31.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Schil de zoete aardappelen en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij in de lengte in 2 en vervolgens in stukken van ± 3 cm breed.

  3. Snij de paprika in 2 en verwijder de witte stukjes en de pitjes. Snij in hapklare stukken. Snij de rode uien in partjes. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Maak de spiesjes: steek telkens een stuk zoete aardappel, rode paprika en rode ui op een stokje en herhaal. Verdeel de ingrediënten over 8 spiesjes. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Maak de tahindressing: Meng de yoghurt met de tahin, de schil en 2 el sap van de citroen en de helft van de platte peterselie. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  7. Leg de spiesjes in een aluminium schaaltje en gaar 15 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

  8. Verdeel de spiesjes over een serveerschaal en druppel er de tahindressing over. Werk af met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)
  2. Schil de zoete aardappelen en kook 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen. Snij in de lengte in 2 en vervolgens in stukken van ± 3 cm breed.

  3. Snij de paprika in 2 en verwijder de witte stukjes en de pitjes. Snij in hapklare stukken. Snij de rode uien in partjes. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Maak de spiesjes: steek telkens een stuk zoete aardappel, rode paprika en rode ui op een stokje en herhaal. Verdeel de ingrediënten over 8 spiesjes. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Maak de tahindressing: Meng de yoghurt met de tahin, de schil en 2 el sap van de citroen en de helft van de platte peterselie. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  7. Leg de spiesjes in een aluminium schaaltje en gaar 15 min. op de barbecue. Draai regelmatig om.

  8. Verdeel de spiesjes over een serveerschaal en druppel er de tahindressing over. Werk af met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Energie 1151 kj
Vet 13.1 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 31.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA

Bekijk het recept digitaal