- Bewaar

- Bewaar
Spinazieballetjes met taboulé van bulgur en boerenkool
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier met aroma's van fruit (abrikoos) en kruiden, en een hoppige bitterheid. Wijn Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône Krachtige en kruidige rhônewijn van biologisch geteelde druiven. Met aroma's van klein rood fruit en cassis.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Mix de havermout fijn met de staafmixer of in de blender.
-
Snipper de ui, de rode ui en de teentjes knoflook fijn. Doe de rode ui en de helft van het knoflook in een grote mengkom.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes.
-
Snij de boerenkool in fijne reepjes en de wortelen in kleine stukjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de bulgur gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Rooster intussen de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de gedroogde tomaten toe aan de rode ui en het knoflook. Voeg 1 eetl. Olie uit de verpakking van de tomaten toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Roer onder de bulgur. Meng er daarna de boerenkool en de zonnebloempitten onder. Laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Pers de limoen en doe het sap samen met de kikkererwten, de spinazie, de korianderblaadjes en de wortelen in een hoge maatbeker of de blender. Mix fijn. Voeg het paprikapoeder, het komijnpoeder, de havermout en het hennepzaad toe en mix opnieuw. Kruid goed met peper en zout.
-
Maak uw handen nat en rol 16 balletjes van het groentemengsel. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de groenteballetjes 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de taboulé met de groenteballetjes en erwtenhummus.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier met aroma's van fruit (abrikoos) en kruiden, en een hoppige bitterheid. Wijn Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône Krachtige en kruidige rhônewijn van biologisch geteelde druiven. Met aroma's van klein rood fruit en cassis.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Mix de havermout fijn met de staafmixer of in de blender.
-
Snipper de ui, de rode ui en de teentjes knoflook fijn. Doe de rode ui en de helft van het knoflook in een grote mengkom.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in reepjes.
-
Snij de boerenkool in fijne reepjes en de wortelen in kleine stukjes.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Kook de bulgur gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Rooster intussen de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Voeg de gedroogde tomaten toe aan de rode ui en het knoflook. Voeg 1 eetl. Olie uit de verpakking van de tomaten toe en kruid goed met zwarte peper en zout. Roer onder de bulgur. Meng er daarna de boerenkool en de zonnebloempitten onder. Laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet en duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Pers de limoen en doe het sap samen met de kikkererwten, de spinazie, de korianderblaadjes en de wortelen in een hoge maatbeker of de blender. Mix fijn. Voeg het paprikapoeder, het komijnpoeder, de havermout en het hennepzaad toe en mix opnieuw. Kruid goed met peper en zout.
-
Maak uw handen nat en rol 16 balletjes van het groentemengsel. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de groenteballetjes 10 à 15 min. aan alle kanten goudbruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de taboulé met de groenteballetjes en erwtenhummus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier met aroma's van fruit (abrikoos) en kruiden, en een hoppige bitterheid. Wijn Vieux Truffiers - A.O.P. Côtes du Rhône Krachtige en kruidige rhônewijn van biologisch geteelde druiven. Met aroma's van klein rood fruit en cassis.