- Bewaar

- Bewaar
Spinaziesoep van Popeye
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig.
-
Voeg de stukken prei en aardappel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. koken tot de aardappelen gaar zijn.
-
Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de spinazie toe en roer goed. Laat de spinazie slinken.
-
Mix tot een gladde soep en kruid eventueel met peper en zout.
Maak je soep nog leuker Met spinnetjes: rol balletjes van gehakt of voorzie kant-en-klare gehaktballetjes (laat diepgevroren soepballetjes eerst volledig ontdooien). Steek er 4 droge stokjes spaghetti door en voeg toe aan de gemixte soep. Laat nog 5 min. koken. Met spekkruimels: heb je nog wat spek of ham over? Bak ze dan krokant in een pan, laat uitlekken en verkruimel ze over de soep. Met broodkruimels of nootjes: verkruimel wat oud brood of hak wat restjes noten fijn. Breng eventueel op smaak met Provençaalse of Italiaanse kruiden en werk er de soep mee af.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig.
-
Voeg de stukken prei en aardappel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. koken tot de aardappelen gaar zijn.
-
Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de spinazie toe en roer goed. Laat de spinazie slinken.
-
Mix tot een gladde soep en kruid eventueel met peper en zout.
Maak je soep nog leuker Met spinnetjes: rol balletjes van gehakt of voorzie kant-en-klare gehaktballetjes (laat diepgevroren soepballetjes eerst volledig ontdooien). Steek er 4 droge stokjes spaghetti door en voeg toe aan de gemixte soep. Laat nog 5 min. koken. Met spekkruimels: heb je nog wat spek of ham over? Bak ze dan krokant in een pan, laat uitlekken en verkruimel ze over de soep. Met broodkruimels of nootjes: verkruimel wat oud brood of hak wat restjes noten fijn. Breng eventueel op smaak met Provençaalse of Italiaanse kruiden en werk er de soep mee af.