Spinaziesoep van Popeye
Spinaziesoep van Popeye

Spinaziesoep van Popeye

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig.

  8. Voeg de stukken prei en aardappel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. koken tot de aardappelen gaar zijn.

  9. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de spinazie toe en roer goed. Laat de spinazie slinken.

  10. Mix tot een gladde soep en kruid eventueel met peper en zout.

Tip

Maak je soep nog leuker Met spinnetjes: rol balletjes van gehakt of voorzie kant-en-klare gehaktballetjes (laat diepgevroren soepballetjes eerst volledig ontdooien). Steek er 4 droge stokjes spaghetti door en voeg toe aan de gemixte soep. Laat nog 5 min. koken. Met spekkruimels: heb je nog wat spek of ham over? Bak ze dan krokant in een pan, laat uitlekken en verkruimel ze over de soep. Met broodkruimels of nootjes: verkruimel wat oud brood of hak wat restjes noten fijn. Breng eventueel op smaak met Provençaalse of Italiaanse kruiden en werk er de soep mee af.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei in de lengte in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook 5 min. glazig.

  8. Voeg de stukken prei en aardappel toe en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. koken tot de aardappelen gaar zijn.

  9. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de spinazie toe en roer goed. Laat de spinazie slinken.

  10. Mix tot een gladde soep en kruid eventueel met peper en zout.

Tip

Maak je soep nog leuker Met spinnetjes: rol balletjes van gehakt of voorzie kant-en-klare gehaktballetjes (laat diepgevroren soepballetjes eerst volledig ontdooien). Steek er 4 droge stokjes spaghetti door en voeg toe aan de gemixte soep. Laat nog 5 min. koken. Met spekkruimels: heb je nog wat spek of ham over? Bak ze dan krokant in een pan, laat uitlekken en verkruimel ze over de soep. Met broodkruimels of nootjes: verkruimel wat oud brood of hak wat restjes noten fijn. Breng eventueel op smaak met Provençaalse of Italiaanse kruiden en werk er de soep mee af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 12.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal