Spirelli met courgette en venkel
Spirelli met courgette en venkel

Spirelli met courgette en venkel

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 78.8 g
Eiwit 27.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes en de venkel in blokjes.

  5. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes venkel toe en laat 5 min. al roerend stoven.

  8. Doe er de blokjes courgette en het halve bouillonblokje bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.

  9. Pers het knoflook boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de groentesaus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

Tip

Ook lekker met verse geitenkaas of ricotta in plaats van kruidenkaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes en de venkel in blokjes.

  5. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes venkel toe en laat 5 min. al roerend stoven.

  8. Doe er de blokjes courgette en het halve bouillonblokje bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.

  9. Pers het knoflook boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  10. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de groentesaus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

Tip

Ook lekker met verse geitenkaas of ricotta in plaats van kruidenkaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 648 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 78.8 g
Eiwit 27.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Blond bier Wijn Berton de Crillon rosé A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal