Spirelli met groenekool en peulvruchten
Spirelli met groenekool en peulvruchten

Spirelli met groenekool en peulvruchten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 10.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 35.7 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf (12 u.)
  3. Laat de kikkererwten 12u. weken in koud water.

  4. De dag zelf (1 u.)
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en kook 1 u. gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij intussen de groenekool in de lengte in 4 en daarna in fijne reepjes.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Schil de selderstengels en snij in blokjes. Snij de tomaat ook in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder 2 à 3 min. Voeg de linzen toe en vul aan met water tot ze onderstan. Laat 15 min. koken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de gekookte kikkererwten, de tomaat en de spirelli toe. Laat nog 5 min. koken.

  12. Voeg de groenekool toe en laat nog 2 à 3 min. garen (voeg eventueel wat water toe).

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta met groenekool over diepe borden en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Werk af met kaasschilfers.

Tip

Gebruik kikkererwten uit blik om tijd te winnen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf (12 u.)
  3. Laat de kikkererwten 12u. weken in koud water.

  4. De dag zelf (1 u.)
  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en kook 1 u. gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij intussen de groenekool in de lengte in 4 en daarna in fijne reepjes.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Schil de selderstengels en snij in blokjes. Snij de tomaat ook in blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder 2 à 3 min. Voeg de linzen toe en vul aan met water tot ze onderstan. Laat 15 min. koken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Voeg de gekookte kikkererwten, de tomaat en de spirelli toe. Laat nog 5 min. koken.

  12. Voeg de groenekool toe en laat nog 2 à 3 min. garen (voeg eventueel wat water toe).

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta met groenekool over diepe borden en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Werk af met kaasschilfers.

Tip

Gebruik kikkererwten uit blik om tijd te winnen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 749 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 74.9 g
Suiker 10.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 35.7 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Amberbier Wijn Piermonte D.O.C. 'Coccinella' Barbera San Silvestro Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal