- Bewaar

- Bewaar
Spirelli met groenekool en peulvruchten
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Amberbier Wijn Piermonte D.O.C. 'Coccinella' Barbera San Silvestro Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag vooraf (12 u.)
-
Laat de kikkererwten 12u. weken in koud water.
-
De dag zelf (1 u.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en kook 1 u. gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de groenekool in de lengte in 4 en daarna in fijne reepjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de selderstengels en snij in blokjes. Snij de tomaat ook in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder 2 à 3 min. Voeg de linzen toe en vul aan met water tot ze onderstan. Laat 15 min. koken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de gekookte kikkererwten, de tomaat en de spirelli toe. Laat nog 5 min. koken.
-
Voeg de groenekool toe en laat nog 2 à 3 min. garen (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta met groenekool over diepe borden en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Werk af met kaasschilfers.
Gebruik kikkererwten uit blik om tijd te winnen.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Amberbier Wijn Piermonte D.O.C. 'Coccinella' Barbera San Silvestro Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag vooraf (12 u.)
-
Laat de kikkererwten 12u. weken in koud water.
-
De dag zelf (1 u.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en kook 1 u. gaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de groenekool in de lengte in 4 en daarna in fijne reepjes.
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de selderstengels en snij in blokjes. Snij de tomaat ook in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 4 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en de selder 2 à 3 min. Voeg de linzen toe en vul aan met water tot ze onderstan. Laat 15 min. koken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de gekookte kikkererwten, de tomaat en de spirelli toe. Laat nog 5 min. koken.
-
Voeg de groenekool toe en laat nog 2 à 3 min. garen (voeg eventueel wat water toe).
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta met groenekool over diepe borden en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Werk af met kaasschilfers.
Gebruik kikkererwten uit blik om tijd te winnen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett IPA Amberbier Wijn Piermonte D.O.C. 'Coccinella' Barbera San Silvestro Piemonte - Italië