Spirelli met kip en courgette in roomsaus
Spirelli met kip en courgette in roomsaus

Spirelli met kip en courgette in roomsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 47.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes grof.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de tapastomaten in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de ui en het kerriepoeder enkele minuten. Voeg de geraspte courgettes toe en laat ± 10 min. stoven op een heel zacht vuur. Voeg de lichte room en de tapastomaten toe op het einde van de kooktijd. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de kippenblokjes met zwarte peper en zout en roerbak ze 3 à 4 min. aan alle kanten goudbruin.

  9. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng de spirelli met de courgettemengeling en voeg de kip toe. Bestrooi met de geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes grof.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de tapastomaten in 4.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook, de ui en het kerriepoeder enkele minuten. Voeg de geraspte courgettes toe en laat ± 10 min. stoven op een heel zacht vuur. Voeg de lichte room en de tapastomaten toe op het einde van de kooktijd. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de kippenblokjes met zwarte peper en zout en roerbak ze 3 à 4 min. aan alle kanten goudbruin.

  9. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng de spirelli met de courgettemengeling en voeg de kip toe. Bestrooi met de geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 840 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 86.5 g
Eiwit 47.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Jardin des Cigales Cinsault-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal