- Bewaar

- Bewaar
Spirelli met kip, groene paprika en dragon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snij de kip in blokjes. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in stukjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou 1 koffiel. apart voor de versiering. Snipper de ui fijn. Rasp de parmezaan grof.
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui gedurende 1 min. al roerend. Voeg de kippenblokjes toe, strooi er het paprikapoeder over en bak nog 3 à 4 min. al roerend.
-
Voeg de blokjes groene paprika, de room, de gedroogde tomaten, 2,5 dl water, het verkruimelde bouillonblokje en de versnipperde dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat 7 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.
-
Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de versnipperde dragon over. Geef er de schilfers parmezaan apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Snij de kip in blokjes. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in stukjes.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou 1 koffiel. apart voor de versiering. Snipper de ui fijn. Rasp de parmezaan grof.
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de ui gedurende 1 min. al roerend. Voeg de kippenblokjes toe, strooi er het paprikapoeder over en bak nog 3 à 4 min. al roerend.
-
Voeg de blokjes groene paprika, de room, de gedroogde tomaten, 2,5 dl water, het verkruimelde bouillonblokje en de versnipperde dragon toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Dek af en laat 7 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Kook intussen de pasta gaar gedurende 9 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de pasta onder de saus.
-
Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de rest van de versnipperde dragon over. Geef er de schilfers parmezaan apart bij.