Spirelli met zuiderse groenten en tournedos
Spirelli met zuiderse groenten en tournedos

Spirelli met zuiderse groenten en tournedos

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 80.9 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 60 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de wortelen en de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Snij met een dunschiller krullen van de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de wortelen, de courgette en de champignons toe en stoof 2 à 3 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de tournedos 3 à 5 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de groenten, de rucola en de zongedroogde tomaten onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de pasta met de parmezaankrullen en serveer met de tournedos.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de wortelen en de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  6. Snij de champignons in 4.

  7. Snij met een dunschiller krullen van de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 min. Voeg de wortelen, de courgette en de champignons toe en stoof 2 à 3 min. Overgiet met de kippenbouillon en laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de tournedos 3 à 5 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de groenten, de rucola en de zongedroogde tomaten onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de pasta met de parmezaankrullen en serveer met de tournedos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 795 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 80.9 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 60 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal