- Bewaar

- Bewaar
Spirellisalade met kip en kervelsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina - I.G.T. Toscana Rosso - Tenute A. e G. Folonari - Italië Wijn Luberon A.O.P. (wit) - Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de raapjes in blokjes.
-
Snij de wortel in dunne linten met een dunschiller.
-
Schil de koolrabi en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.
-
Hak de verse kervel fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes gaar en goudbruin. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet opzij en scheur het vlees in reepjes wanneer het wat afgekoeld is.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de blokjes raap 10 min. op een zacht vuurtje.
-
Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rasp de parmezaan.
-
Voeg de wijn, room en kervel toe aan de raapjes en laat 5 min. zacht sudderen.
-
Hak intussen de peterselie fijn.
-
Voeg de parmezaan toe aan de kervelsaus en meng goed zodat de saus bindt.
-
Voeg de raapjes met kervelsaus, de stukjes kip en de rauwe wortellinten en staafjes koolrabi toe aan de pasta en roer goed om. Bedruppel met de extra vierge olijfolie.
-
Afwerking:
-
Serveer de salade lauw of koud en versier met de gehakte peterselie. Geef er een stukje stokbrood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina - I.G.T. Toscana Rosso - Tenute A. e G. Folonari - Italië Wijn Luberon A.O.P. (wit) - Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de raapjes in blokjes.
-
Snij de wortel in dunne linten met een dunschiller.
-
Schil de koolrabi en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.
-
Hak de verse kervel fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes gaar en goudbruin. Kruid met de ras el hanout, zwarte peper en zout. Zet opzij en scheur het vlees in reepjes wanneer het wat afgekoeld is.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de blokjes raap 10 min. op een zacht vuurtje.
-
Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rasp de parmezaan.
-
Voeg de wijn, room en kervel toe aan de raapjes en laat 5 min. zacht sudderen.
-
Hak intussen de peterselie fijn.
-
Voeg de parmezaan toe aan de kervelsaus en meng goed zodat de saus bindt.
-
Voeg de raapjes met kervelsaus, de stukjes kip en de rauwe wortellinten en staafjes koolrabi toe aan de pasta en roer goed om. Bedruppel met de extra vierge olijfolie.
-
Afwerking:
-
Serveer de salade lauw of koud en versier met de gehakte peterselie. Geef er een stukje stokbrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina - I.G.T. Toscana Rosso - Tenute A. e G. Folonari - Italië Wijn Luberon A.O.P. (wit) - Les Hauts Rocs