Spookjespizza
Spookjespizza

Spookjespizza

35 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 6.3 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de chorizo in heel fijne reepjes.

  4. Snij elke olijf in 6 schijfjes voor de oogjes en het mondje van de spookjes.

  5. Snij de mozzarella eerst in schijfjes en dan in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Steek 8 cirkels (Ø 6 à 7 cm) uit het pizzadeeg met een uitsteekvormpje of een glas.

  9. Verdeel er de passata over en kruid met de oregano, peper en zout.

  10. Schik er de reepjes mozzarella en chorizo afwisselend op.

  11. Maak de oogjes en het mondje met de schijfjes olijf.

  12. Zet de minipizza's op een bakplaat met bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de chorizo in heel fijne reepjes.

  4. Snij elke olijf in 6 schijfjes voor de oogjes en het mondje van de spookjes.

  5. Snij de mozzarella eerst in schijfjes en dan in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Steek 8 cirkels (Ø 6 à 7 cm) uit het pizzadeeg met een uitsteekvormpje of een glas.

  9. Verdeel er de passata over en kruid met de oregano, peper en zout.

  10. Schik er de reepjes mozzarella en chorizo afwisselend op.

  11. Maak de oogjes en het mondje met de schijfjes olijf.

  12. Zet de minipizza's op een bakplaat met bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kcal
Vet 6.3 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal