Sprot met aardappel in de schil en witte bonen
Sprot met aardappel in de schil en witte bonen

Sprot met aardappel in de schil en witte bonen

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Energie 2226 kj
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 3.7 g
Vezel 24.8 g
Eiwit 25.6 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 20 min. + 10 u. weken
  2. Laat de witte bonen ± 10 u. weken in koud water.

  3. Spoel de witte bonen onder koud water en kook 45 min. gaar in water. Voeg zout toe en laat nog 30 min. verder garen op een zacht vuur. Giet af.

  4. Spoel de ongeschilde aardappelen goed schoon en kook ± 30 min. gaar in lichtgezouten water.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn. Snij de salie in fijne reepjes. Pers de citroen.

  6. Verhit de olijfolie in de kookpot van de witte bonen en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig. Meng er de bonen en de salie onder en blus met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de aardappelen open en verdeel er de witte bonen over. Serveer met de sprotfilets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 20 min. + 10 u. weken
  2. Laat de witte bonen ± 10 u. weken in koud water.

  3. Spoel de witte bonen onder koud water en kook 45 min. gaar in water. Voeg zout toe en laat nog 30 min. verder garen op een zacht vuur. Giet af.

  4. Spoel de ongeschilde aardappelen goed schoon en kook ± 30 min. gaar in lichtgezouten water.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn. Snij de salie in fijne reepjes. Pers de citroen.

  6. Verhit de olijfolie in de kookpot van de witte bonen en bak de ui en het knoflook 2 min. glazig. Meng er de bonen en de salie onder en blus met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de aardappelen open en verdeel er de witte bonen over. Serveer met de sprotfilets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Energie 2226 kj
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 56 g
Suiker 3.7 g
Vezel 24.8 g
Eiwit 25.6 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Haspenhof wit bio België Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal