Sprotjes met groene tapenade
Sprotjes met groene tapenade

Sprotjes met groene tapenade

15 min.
Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 0.4 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de komkommer in schuine plakjes van 0,5 cm.

  3. Snipper de lente-uitjes en peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Maak de groene tapenade: mix de peterselie, lente-uitjes en noten tot een grove pasta. Voeg de rodewijnazijn en peper toe.

  6. Beleg elke sprotfilet met 1 koffiel. tapenade. Plooi dicht en leg op een plakje komkommer. Zet vast met een prikkertje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de komkommer in schuine plakjes van 0,5 cm.

  3. Snipper de lente-uitjes en peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Maak de groene tapenade: mix de peterselie, lente-uitjes en noten tot een grove pasta. Voeg de rodewijnazijn en peper toe.

  6. Beleg elke sprotfilet met 1 koffiel. tapenade. Plooi dicht en leg op een plakje komkommer. Zet vast met een prikkertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 3.2 g
Koolhydraat 0.4 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal