Spruitjesmousse
Spruitjesmousse

Spruitjesmousse

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 9.3 g
Eiwit 6.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak een inkeping in het stronkje van de spruiten.

  3. Snij de raapjes in gelijke blokjes.

  4. Hak de walnootpitten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spruiten gaar in lichtgezouten water gedurende ± 10 min. Giet af en plet met een vork of mix tot een gladde mousse.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de raapjes gedurende 5 min.

  8. Voeg de raapjes en de nootjes toe aan de spruitjes en roer goed om.

  9. Meng er de zure room onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak een inkeping in het stronkje van de spruiten.

  3. Snij de raapjes in gelijke blokjes.

  4. Hak de walnootpitten fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de spruiten gaar in lichtgezouten water gedurende ± 10 min. Giet af en plet met een vork of mix tot een gladde mousse.

  7. Smelt de boter in een pan en bak de raapjes gedurende 5 min.

  8. Voeg de raapjes en de nootjes toe aan de spruitjes en roer goed om.

  9. Meng er de zure room onder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 258 kcal
Vet 21.8 g
Koolhydraat 9.3 g
Eiwit 6.3 g

Bekijk het recept digitaal