Spruitjessalade met veldsla en pancetta

Spruitjessalade met veldsla en pancetta

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de spruitjes in plakjes.

  4. Snij de worteltjes van de veldsla.

  5. Snij de pancetta in reepjes.

  6. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de pancettareepjes krokant. Haal uit de pan.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout en roer regelmatig.

  10. Meng de veldsla in een slakom en voeg de spruiten en de pancetta toe.

  11. Bestrooi met de walnootpitten en besprenkel met de rest van de dressing.

Tip

- Lekker met gebakken kip of zalm. - Liever veggie? Vervang de pancetta door champignons of serveer met een champignonburger.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de spruitjes in plakjes.

  4. Snij de worteltjes van de veldsla.

  5. Snij de pancetta in reepjes.

  6. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en bak de pancettareepjes krokant. Haal uit de pan.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de spruiten 5 min. Kruid met peper en zout en roer regelmatig.

  10. Meng de veldsla in een slakom en voeg de spruiten en de pancetta toe.

  11. Bestrooi met de walnootpitten en besprenkel met de rest van de dressing.

Tip

- Lekker met gebakken kip of zalm. - Liever veggie? Vervang de pancetta door champignons of serveer met een champignonburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal