Staartvis met groentereepjes en oestersaus
Staartvis met groentereepjes en oestersaus

Staartvis met groentereepjes en oestersaus

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 29.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van 1 cm breed. Dep goed droog.

  3. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de sjalot en de gember fijn.

  5. Laat de ananasstukjes uitlekken. Hou 2 eetl. sap opzij.

  6. Meng de oestersaus, de sojasaus, de rijstolie en 2 eetl. ananassap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. fondue-olie toe. Bak de visreepjes gedurende 3 min. Doe dit eventueel in twee keer. Kruid met peper en zout. Leg de gebakken vis op de rooster van de wok of hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Laat het vrijgekomen vocht van de vis verdampen.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olie en voeg het fijngesneden sjalotje en de gember toe. Laat 1 min. bakken. Doe er de groentereepjes bij en roerbak gedurende 4 min.

  11. Meng er de ananasstukjes en het sojasausmengsel onder. Bak al roerend nog 2 min.

  12. Doe er de vis opnieuw bij en roerbak nog 1 min.

  13. Afwerking:
  14. Strooi wat versgesnipperde bieslook of lente-uitjes over de schotel en dien onmiddellijk op met rijst of tarwegraantjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van 1 cm breed. Dep goed droog.

  3. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de sjalot en de gember fijn.

  5. Laat de ananasstukjes uitlekken. Hou 2 eetl. sap opzij.

  6. Meng de oestersaus, de sojasaus, de rijstolie en 2 eetl. ananassap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 eetl. fondue-olie toe. Bak de visreepjes gedurende 3 min. Doe dit eventueel in twee keer. Kruid met peper en zout. Leg de gebakken vis op de rooster van de wok of hou warm onder aluminiumfolie.

  9. Laat het vrijgekomen vocht van de vis verdampen.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olie en voeg het fijngesneden sjalotje en de gember toe. Laat 1 min. bakken. Doe er de groentereepjes bij en roerbak gedurende 4 min.

  11. Meng er de ananasstukjes en het sojasausmengsel onder. Bak al roerend nog 2 min.

  12. Doe er de vis opnieuw bij en roerbak nog 1 min.

  13. Afwerking:
  14. Strooi wat versgesnipperde bieslook of lente-uitjes over de schotel en dien onmiddellijk op met rijst of tarwegraantjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 19.1 g
Eiwit 29.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot

Bekijk het recept digitaal