- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met groentereepjes en oestersaus
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van 1 cm breed. Dep goed droog.
-
Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Snipper de sjalot en de gember fijn.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken. Hou 2 eetl. sap opzij.
-
Meng de oestersaus, de sojasaus, de rijstolie en 2 eetl. ananassap.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. fondue-olie toe. Bak de visreepjes gedurende 3 min. Doe dit eventueel in twee keer. Kruid met peper en zout. Leg de gebakken vis op de rooster van de wok of hou warm onder aluminiumfolie.
-
Laat het vrijgekomen vocht van de vis verdampen.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie en voeg het fijngesneden sjalotje en de gember toe. Laat 1 min. bakken. Doe er de groentereepjes bij en roerbak gedurende 4 min.
-
Meng er de ananasstukjes en het sojasausmengsel onder. Bak al roerend nog 2 min.
-
Doe er de vis opnieuw bij en roerbak nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi wat versgesnipperde bieslook of lente-uitjes over de schotel en dien onmiddellijk op met rijst of tarwegraantjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van 1 cm breed. Dep goed droog.
-
Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Snipper de sjalot en de gember fijn.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken. Hou 2 eetl. sap opzij.
-
Meng de oestersaus, de sojasaus, de rijstolie en 2 eetl. ananassap.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. fondue-olie toe. Bak de visreepjes gedurende 3 min. Doe dit eventueel in twee keer. Kruid met peper en zout. Leg de gebakken vis op de rooster van de wok of hou warm onder aluminiumfolie.
-
Laat het vrijgekomen vocht van de vis verdampen.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie en voeg het fijngesneden sjalotje en de gember toe. Laat 1 min. bakken. Doe er de groentereepjes bij en roerbak gedurende 4 min.
-
Meng er de ananasstukjes en het sojasausmengsel onder. Bak al roerend nog 2 min.
-
Doe er de vis opnieuw bij en roerbak nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi wat versgesnipperde bieslook of lente-uitjes over de schotel en dien onmiddellijk op met rijst of tarwegraantjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika Wijn Saint-Véran A.C. Maison Parisot