Staartvis met pasta en gebakken schorseneren (glutenvrij)
Staartvis met pasta en gebakken schorseneren (glutenvrij)

Staartvis met pasta en gebakken schorseneren (glutenvrij)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 87.4 g
Eiwit 39.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Rasp de citroenschil.

  4. Vul een kom met water en voeg het scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 cm en leg in het water (zo behouden ze hun witte kleur).

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. 1 Kook de schorseneren 6 à 8 min. in lichtgezouten water en giet af.

  8. 2 Kruid intussen de staartvisfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en bestrooi met de glutenvrije bloem.

  9. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 5 min. aan elke kant goudbruin.

  10. 4 Kook intussen de glutenvrije spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. 5 Doe de visfond samen met de lichte room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de citroenzeste toe.

  12. 6 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de schorseneren goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. 7 Meng de pasta met de schorseneren en voeg de roomsaus en de helft van de fijngehakte peterselie toe. Meng goed.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta met schorseneren over de borden. Leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Rasp de citroenschil.

  4. Vul een kom met water en voeg het scheutje azijn toe. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij in stukken van 4 cm en leg in het water (zo behouden ze hun witte kleur).

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. 1 Kook de schorseneren 6 à 8 min. in lichtgezouten water en giet af.

  8. 2 Kruid intussen de staartvisfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout, en bestrooi met de glutenvrije bloem.

  9. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de visfilets 5 min. aan elke kant goudbruin.

  10. 4 Kook intussen de glutenvrije spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. 5 Doe de visfond samen met de lichte room in een steelpannetje en laat tot de helft inkoken. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de citroenzeste toe.

  12. 6 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de schorseneren goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. 7 Meng de pasta met de schorseneren en voeg de roomsaus en de helft van de fijngehakte peterselie toe. Meng goed.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta met schorseneren over de borden. Leg er een stukje vis op en werk af met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 87.4 g
Eiwit 39.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Sancerre A.O.P. - Manoir du Fort Veneto I.G.T. - Garganega - Le Cenge - Veneto - Italië

Bekijk het recept digitaal