Staartvis met prei
Staartvis met prei

Staartvis met prei

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 76.8 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvis grotendeels ontdooien. Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang.

  3. Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven (± 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.

  4. Snij de preibladeren in lange repen van 2 à 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 dl water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).

  7. Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in. Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.

  9. Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Afwerking:
  11. Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met staartvis in de holte. Serveer bij voorkeur met natuuraardappelen (of hertoginnenaardappeltjes).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvis grotendeels ontdooien. Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang.

  3. Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven (± 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.

  4. Snij de preibladeren in lange repen van 2 à 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 dl water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).

  7. Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in. Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.

  9. Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

  10. Afwerking:
  11. Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met staartvis in de holte. Serveer bij voorkeur met natuuraardappelen (of hertoginnenaardappeltjes).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 29.7 g
Koolhydraat 76.8 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van sauvignondruif en licht nerveuze, fris fruitige smaak. Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Chili De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal