- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met sjalotjessaus, prinsessenbonen en rucolapuree
Onze drankensuggesties
Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc Bier Filou Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de helft van de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Snij intussen de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in het hete water.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de staartvis 5 min. aan beide kanten.
-
Voeg de sjalotten en het knoflook toe aan de vis. Doe er de kippenbouillon, de wittewijnazijn en de tijm bij en laat 10 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Roer de rucola onder de aardappelpuree en verdeel over de borden. Schik er de staartvis naast en lepel er de sjalottensaus over. Serveer met de boontjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc Bier Filou Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
ontdooitijd + 30 min.
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de helft van de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Snij intussen de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in het hete water.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de staartvis 5 min. aan beide kanten.
-
Voeg de sjalotten en het knoflook toe aan de vis. Doe er de kippenbouillon, de wittewijnazijn en de tijm bij en laat 10 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
-
Roer de rucola onder de aardappelpuree en verdeel over de borden. Schik er de staartvis naast en lepel er de sjalottensaus over. Serveer met de boontjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc Bier Filou Blond bier