Staartvis met sjalotjessaus, prinsessenbonen en rucolapuree
Staartvis met sjalotjessaus, prinsessenbonen en rucolapuree

Staartvis met sjalotjessaus, prinsessenbonen en rucolapuree

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Energie 1900 kj
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 51.2 g
Suiker 2 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 31.3 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de helft van de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Snij intussen de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  5. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de staartvis 5 min. aan beide kanten.

  7. Voeg de sjalotten en het knoflook toe aan de vis. Doe er de kippenbouillon, de wittewijnazijn en de tijm bij en laat 10 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  8. Roer de rucola onder de aardappelpuree en verdeel over de borden. Schik er de staartvis naast en lepel er de sjalottensaus over. Serveer met de boontjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooitijd + 30 min.
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en roer er de helft van de boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Snij intussen de sjalotten in fijne ringen en snipper het knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  5. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de staartvis 5 min. aan beide kanten.

  7. Voeg de sjalotten en het knoflook toe aan de vis. Doe er de kippenbouillon, de wittewijnazijn en de tijm bij en laat 10 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  8. Roer de rucola onder de aardappelpuree en verdeel over de borden. Schik er de staartvis naast en lepel er de sjalottensaus over. Serveer met de boontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Energie 1900 kj
Vet 10.8 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 51.2 g
Suiker 2 g
Vezel 12.8 g
Eiwit 31.3 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc Bier Filou Blond bier

Bekijk het recept digitaal