- Bewaar

- Bewaar
Staartvis met tapenade op een bedje van courgette
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Château des Fines Roches | A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien, dep droog en bestrijk aan 1 kant met de tapenade.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan. Leg er de vis in met de tapenadekant naar boven. Dek af en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij ondertussen de kerstomaten in 4 en de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de courgetteblokjes en de stukjes kerstomaat in. Kruid met het paprikapoeder, Provençaalse kruidenmix, peper en zout. Roerbak ± 5 min. tot de courgette beetgaar is.
-
Haal de gare vis uit de pan en hou warm. Doe de koude boter bij het bakvocht en roer tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van courgette en kerstomaat op elk bord en leg er een stuk vis op. Lepel er de saus rond. Serveer met tagliatelle of tarwegraantjes.
Wil u een saus maken met het bakvocht, maar is al het vocht verdampt? Haal dan de vis uit de pan en voeg 1 à 2 dl visbouillon of visfond toe. Schraap de braadresten los en breng even aan de kook. Roer er net voor het opdienen koude boter onder in klontjes.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Château des Fines Roches | A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien, dep droog en bestrijk aan 1 kant met de tapenade.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan. Leg er de vis in met de tapenadekant naar boven. Dek af en laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij ondertussen de kerstomaten in 4 en de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de courgetteblokjes en de stukjes kerstomaat in. Kruid met het paprikapoeder, Provençaalse kruidenmix, peper en zout. Roerbak ± 5 min. tot de courgette beetgaar is.
-
Haal de gare vis uit de pan en hou warm. Doe de koude boter bij het bakvocht en roer tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van courgette en kerstomaat op elk bord en leg er een stuk vis op. Lepel er de saus rond. Serveer met tagliatelle of tarwegraantjes.
Wil u een saus maken met het bakvocht, maar is al het vocht verdampt? Haal dan de vis uit de pan en voeg 1 à 2 dl visbouillon of visfond toe. Schraap de braadresten los en breng even aan de kook. Roer er net voor het opdienen koude boter onder in klontjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Wijn Château des Fines Roches | A.O.P. Châteauneuf-du-Pape