- Bewaar
- Bewaar
Staartvisbrochettes met gegrilde venkel en aioli
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min. + 20 min. marineren)
-
Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in grove stukken.
-
Hak de salieblaadjes grof, rits de blaadjes van de takjes tijm en pers de citroen. Leg de stukken vis in een ovenschaal en meng er de salie, de tijm, de olijfolie en de helft van het citroensap onder. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
-
Snij intussen de venkelknollen doormidden, verwijder de harde kern en snij elke helft in 3 partjes. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak de aioli: plet de teentjes knoflook en meng met de mayonaise, de rest van het citroensap en zwarte peper.
-
Haal de stukjes vis uit de marinade, dep een beetje droog met keukenpapier en wikkel elk stukje in een sneetje pancetta. Prik op brochettestokjes.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue
-
Gril de visbrochettes op een matig warme barbecue tot ze gaar en aan alle kanten mooi bruin zijn.
-
Gril de partjes venkel op de barbecue tot ze bruine streepjes krijgen.
-
Afwerking:
-
Serveer de visbrochettes met de gegrilde venkel en een lepel aioli.
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min. + 20 min. marineren)
-
Laat de staartvisfilets volledig ontdooien en dep goed droog. Snij in grove stukken.
-
Hak de salieblaadjes grof, rits de blaadjes van de takjes tijm en pers de citroen. Leg de stukken vis in een ovenschaal en meng er de salie, de tijm, de olijfolie en de helft van het citroensap onder. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
-
Snij intussen de venkelknollen doormidden, verwijder de harde kern en snij elke helft in 3 partjes. Kook 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Maak de aioli: plet de teentjes knoflook en meng met de mayonaise, de rest van het citroensap en zwarte peper.
-
Haal de stukjes vis uit de marinade, dep een beetje droog met keukenpapier en wikkel elk stukje in een sneetje pancetta. Prik op brochettestokjes.
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue
-
Gril de visbrochettes op een matig warme barbecue tot ze gaar en aan alle kanten mooi bruin zijn.
-
Gril de partjes venkel op de barbecue tot ze bruine streepjes krijgen.
-
Afwerking:
-
Serveer de visbrochettes met de gegrilde venkel en een lepel aioli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mort Subite Witte Lambic Lambiekbier Wijn Domaine Saint André Chardonnay-Viognier I.G.P. Pays d'Oc