- Bewaar

- Bewaar
Stamppot met andijvie, spekjes en kruidenkaas
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het preiwit oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de ui in fijne repen.
-
Snij de andijvie fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de spekblokjes en de reepjes rode ui 2 à 3 min.
-
Voeg het preiwit toe en stoof 5 à 8 min. gaar. Stoof de laatste 5 min. de andijvie mee.
-
Meng de gestoofde groenten met spek onder de aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas onder en werk af met de walnoten.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het preiwit oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de ui in fijne repen.
-
Snij de andijvie fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de spekblokjes en de reepjes rode ui 2 à 3 min.
-
Voeg het preiwit toe en stoof 5 à 8 min. gaar. Stoof de laatste 5 min. de andijvie mee.
-
Meng de gestoofde groenten met spek onder de aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas onder en werk af met de walnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy