Stamppot met andijvie, spekjes en kruidenkaas
Stamppot met andijvie, spekjes en kruidenkaas

Stamppot met andijvie, spekjes en kruidenkaas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 41.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 20 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het preiwit oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de ui in fijne repen.

  5. Snij de andijvie fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de spekblokjes en de reepjes rode ui 2 à 3 min.

  10. Voeg het preiwit toe en stoof 5 à 8 min. gaar. Stoof de laatste 5 min. de andijvie mee.

  11. Meng de gestoofde groenten met spek onder de aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas onder en werk af met de walnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het preiwit oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de ui in fijne repen.

  5. Snij de andijvie fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en bak de spekblokjes en de reepjes rode ui 2 à 3 min.

  10. Voeg het preiwit toe en stoof 5 à 8 min. gaar. Stoof de laatste 5 min. de andijvie mee.

  11. Meng de gestoofde groenten met spek onder de aardappelpuree. Roer er de kruidenkaas onder en werk af met de walnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 34.7 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 41.7 g
Suiker 10.2 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 20 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal