Stamppot van prei
Stamppot van prei

Stamppot van prei

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 199 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder een deel van het groen van de prei. Snij het resterende deel in de lengte in drie en in de breedte in stukjes van ongeveer 1/2 cm.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 3 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een kookpan. Voeg de fijngesneden ui en prei toe en laat even stoven. Roer om met een houten lepel.

  7. Bedek met de aardappelstukjes en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Dek af en laat gedurende 25 min. gaar worden op een heel zacht vuur.

  8. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg wat melk of room toe indien de stamppot te droog is. Kruid indien nodig bij met nootmuskaat, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder een deel van het groen van de prei. Snij het resterende deel in de lengte in drie en in de breedte in stukjes van ongeveer 1/2 cm.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 3 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de boter in een kookpan. Voeg de fijngesneden ui en prei toe en laat even stoven. Roer om met een houten lepel.

  7. Bedek met de aardappelstukjes en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Dek af en laat gedurende 25 min. gaar worden op een heel zacht vuur.

  8. Stamp de aardappelen met een pureestamper. Voeg wat melk of room toe indien de stamppot te droog is. Kruid indien nodig bij met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 199 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal