Steak met 3 pepers en pittig slaatje
Steak met 3 pepers en pittig slaatje

Steak met 3 pepers en pittig slaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 707 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 54.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Boen de aardappelen schoon en kook ze 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Maak intussen de dressing: plet het knoflookteentje samen met een mespuntje zout, de mosterd, mayonaise, lichte room en xeresazijn. Kruid met zwarte peper en giet de dressing over de lauwe aardappelen.

  5. Snipper de sjalot en de lente-uitjes fijn en voeg toe aan de aardappelen.

  6. Maak het slaatje: snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes en verkruimel de roquefort. Meng de rucola met de fijnproeversmix, de reepjes tomaat en de roquefort. Breng op smaak met 1 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  9. Bak de steaks 3 min. aan elke kant op een goed hete barbecue.

  10. Haal het vlees van de barbecue en laat enkele minuten rusten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in sneetjes of zet ze in hun geheel op tafel. Dien op met het pittige slaatje en de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Boen de aardappelen schoon en kook ze 20 min. in hun geheel in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Maak intussen de dressing: plet het knoflookteentje samen met een mespuntje zout, de mosterd, mayonaise, lichte room en xeresazijn. Kruid met zwarte peper en giet de dressing over de lauwe aardappelen.

  5. Snipper de sjalot en de lente-uitjes fijn en voeg toe aan de aardappelen.

  6. Maak het slaatje: snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes en verkruimel de roquefort. Meng de rucola met de fijnproeversmix, de reepjes tomaat en de roquefort. Breng op smaak met 1 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten.

  7. Bereiding:
  8. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  9. Bak de steaks 3 min. aan elke kant op een goed hete barbecue.

  10. Haal het vlees van de barbecue en laat enkele minuten rusten.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in sneetjes of zet ze in hun geheel op tafel. Dien op met het pittige slaatje en de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 707 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 36.7 g
Eiwit 54.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Dubbel Abdijbier Wijn Primitivo Salento I.G.T. Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal