Steak met koolslaatje en gebakken aardappelen
Steak met koolslaatje en gebakken aardappelen

Steak met koolslaatje en gebakken aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 49.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in heel fijne reepjes.

  4. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel verder bakken naar smaak.

  10. Haal de rumpsteaks uit de braadpan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng ondertussen de wittekool met de paprikareepjes en de helft van de lente-uitjes. Voeg de olijfolie, de mayonaise en de sherryazijn toe. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in heel fijne reepjes.

  4. Spoel de gegrilde paprika's onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de rumpsteaks 2 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat eventueel verder bakken naar smaak.

  10. Haal de rumpsteaks uit de braadpan en hou warm. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan en bak de aardappelen goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng ondertussen de wittekool met de paprikareepjes en de helft van de lente-uitjes. Voeg de olijfolie, de mayonaise en de sherryazijn toe. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de rest van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 45.6 g
Eiwit 49.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Baron d'Ardeuil A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal