Steak met salade van peultjes, veldsla en granaatappel
Steak met salade van peultjes, veldsla en granaatappel

Steak met salade van peultjes, veldsla en granaatappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 41.6 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes.

  4. Klop de pitjes uit de halve granaatappel met een houten lepel.

  5. Bereiding:
  6. Kook de peultjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Smelt intussen de boter in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen.

  8. Meng de veldsla met de peultjes, de lente-ui, de granaatappelpitjes en de zonnebloempitten.

  9. Haal de steaks uit de pan en hou warm. Smelt de schijfjes kruidenboter van de restaurantsteaks in de pan en bak de aardappelblokjes 5 à 8 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Roer intussen de vloeibare honing onder de frambozenazijn en de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel er het slaatje mee.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in reepjes. Verdeel samen met het slaatje en de aardappelblokjes over de borden.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g aardappelblokjes, 50 g veldsla, 50 g peultjes en 30 g restaurantsteak 15 min. in een bodempje water. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het lente-uitje in fijne ringetjes.

  4. Klop de pitjes uit de halve granaatappel met een houten lepel.

  5. Bereiding:
  6. Kook de peultjes 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  7. Smelt intussen de boter in een pan en bak de steaks 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat naar smaak verder garen.

  8. Meng de veldsla met de peultjes, de lente-ui, de granaatappelpitjes en de zonnebloempitten.

  9. Haal de steaks uit de pan en hou warm. Smelt de schijfjes kruidenboter van de restaurantsteaks in de pan en bak de aardappelblokjes 5 à 8 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Roer intussen de vloeibare honing onder de frambozenazijn en de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel er het slaatje mee.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in reepjes. Verdeel samen met het slaatje en de aardappelblokjes over de borden.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Kook 50 g aardappelblokjes, 50 g veldsla, 50 g peultjes en 30 g restaurantsteak 15 min. in een bodempje water. 2 Mix fijn en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 22.2 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 32.6 g
Suiker 5.6 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 41.6 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Bois des Brandes A.O.P. Blaye Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal