Steak met zoete aardappelpuree en rucolaslaatje
Steak met zoete aardappelpuree en rucolaslaatje

Steak met zoete aardappelpuree en rucolaslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 25.1 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de rode ui in 2 en daarna in fijne halvemaantjes. Besprenkel ze met de rodewijnazijn en laat eventjes marineren.

  4. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  5. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de ui in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan. Bak de zoete aardappelen en de ui 15 min. Giet er een beetje water bij als de groenten aanbakken.

  9. Meng intussen de rucola met de slablaadjes en de gemarineerde rode ui. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de steaks aan elke kant goudbruin. Bak dan verder naar smaak (saignant: 2 min., goed doorbakken: ± 5 min.). Leg de schijfjes kruidenboter op de gebakken steaks en laat smelten.

  11. Pureer de zoete aardappelen en de ui. Meng er de fijngesnipperde kruiden, 2 eetl. boter, zwarte peper en zout onder.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g restaurantsteak (beenhouwerij) en 100 g geschilde zoete aardappelen in blokjes. Snij 3 blaadjes sla in stukken en snipper 1 sprietje bieslook fijn. 2 Kook het vlees en de zoete aardappelen 15 min. in een bodempje water. Voeg de sla toe aan het einde van de kooktijd. 3 Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de rode ui in 2 en daarna in fijne halvemaantjes. Besprenkel ze met de rodewijnazijn en laat eventjes marineren.

  4. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in grove stukken.

  5. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  6. Snij de ui in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan. Bak de zoete aardappelen en de ui 15 min. Giet er een beetje water bij als de groenten aanbakken.

  9. Meng intussen de rucola met de slablaadjes en de gemarineerde rode ui. Breng op smaak met 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de steaks aan elke kant goudbruin. Bak dan verder naar smaak (saignant: 2 min., goed doorbakken: ± 5 min.). Leg de schijfjes kruidenboter op de gebakken steaks en laat smelten.

  11. Pureer de zoete aardappelen en de ui. Meng er de fijngesnipperde kruiden, 2 eetl. boter, zwarte peper en zout onder.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g restaurantsteak (beenhouwerij) en 100 g geschilde zoete aardappelen in blokjes. Snij 3 blaadjes sla in stukken en snipper 1 sprietje bieslook fijn. 2 Kook het vlees en de zoete aardappelen 15 min. in een bodempje water. Voeg de sla toe aan het einde van de kooktijd. 3 Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 31.4 g
Koolhydraat 25.1 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Château La Croix de Guillot A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal