Steak op z'n Argentijns
Steak op z'n Argentijns

Steak op z'n Argentijns

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 32 g
Eiwit 39.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  4. Mix de peterselie-, de korianderen de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. Olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.

  5. Meng het citroensap met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. Olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.

  11. Meng de stukjes tomaat onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  4. Mix de peterselie-, de korianderen de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. Olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.

  5. Meng het citroensap met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. Olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.

  11. Meng de stukjes tomaat onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 19.3 g
Koolhydraat 32 g
Eiwit 39.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal