Stoemp met Chinese kool en zwarte pens
Stoemp met Chinese kool en zwarte pens

Stoemp met Chinese kool en zwarte pens

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 18.3 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de helft van de Chinese kool 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de rest van de Chinese kool toe en bak 10 min. licht goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de zwarte pensen 10 à 15 min. goudbruin op een zacht vuur. Prik geen gaatjes in de pensen, zo blijven ze lekker sappig.

  10. Pureer de aardappelen en roer er de zure room en de gestoofde Chinese kool onder. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de Chinese kool in fijne reepjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de helft van de Chinese kool 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de ui 1 min. glazig. Voeg de rest van de Chinese kool toe en bak 10 min. licht goudbruin. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de zwarte pensen 10 à 15 min. goudbruin op een zacht vuur. Prik geen gaatjes in de pensen, zo blijven ze lekker sappig.

  10. Pureer de aardappelen en roer er de zure room en de gestoofde Chinese kool onder. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 577 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 11.6 g
Koolhydraat 55.1 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 18.3 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Massif d'Uchaux A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal