Stoemp van kabeljauw, gestoofde prei en roze garnalen
Stoemp van kabeljauw, gestoofde prei en roze garnalen

Stoemp van kabeljauw, gestoofde prei en roze garnalen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 14.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 39.1 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Snij de prei in dunne ringen.

  3. Snij de kabeljauwfilets in gelijke stukjes.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  6. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Schik er de stukjes kabeljauw in en laat 8 min. garen. Kruid met peper en zout.

  7. Prak de aardappelen tot puree en meng er de prei onder (hou 1/3 apart voor de afwerking). Meng er zachtjes de kabeljauw onder. Gebruik een beetje van de melk om de puree smeuïger te maken.

  8. Verdeel de puree over de borden en schik er de rest van de prei over. Bestrooi met de roze garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Snij de prei in dunne ringen.

  3. Snij de kabeljauwfilets in gelijke stukjes.

  4. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met de tijm, peper en zout.

  6. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Schik er de stukjes kabeljauw in en laat 8 min. garen. Kruid met peper en zout.

  7. Prak de aardappelen tot puree en meng er de prei onder (hou 1/3 apart voor de afwerking). Meng er zachtjes de kabeljauw onder. Gebruik een beetje van de melk om de puree smeuïger te maken.

  8. Verdeel de puree over de borden en schik er de rest van de prei over. Bestrooi met de roze garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kcal
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 52.6 g
Suiker 14.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 39.1 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal