- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje met kippenpilons en kikkererwten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Pluk de blaadjes van de koriander en zet de steeltjes opzij.
-
Schil de citroen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Bereiding:
-
Doe de helft van de uien samen met het knoflook, de gember, het pepertje, de koriandersteeltjes, de honing, de kurkuma en het kerriepoeder in een hoge maatbeker of blender. Mix fijn. Verkruimel er het bouillonblokje boven en blijf intussen mixen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de kippenpilons ± 10 min. aan alle kanten. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rest van de uien glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 4 min. garen. Doe er de gemixte kruidenmengeling bij en laat 5 min. bakken.
-
Giet er 5 dl water bij en voeg de tomatenpuree en de kikkererwten toe. Kruid met zwarte peper en zout. Doe de kippenpilons in de kookpot en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en werk af met partjes citroen. Serveer met de rijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Pluk de blaadjes van de koriander en zet de steeltjes opzij.
-
Schil de citroen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Bereiding:
-
Doe de helft van de uien samen met het knoflook, de gember, het pepertje, de koriandersteeltjes, de honing, de kurkuma en het kerriepoeder in een hoge maatbeker of blender. Mix fijn. Verkruimel er het bouillonblokje boven en blijf intussen mixen.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de kippenpilons ± 10 min. aan alle kanten. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de rest van de uien glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat nog 4 min. garen. Doe er de gemixte kruidenmengeling bij en laat 5 min. bakken.
-
Giet er 5 dl water bij en voeg de tomatenpuree en de kikkererwten toe. Kruid met zwarte peper en zout. Doe de kippenpilons in de kookpot en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de koriander en werk af met partjes citroen. Serveer met de rijst.