Stoofpotje met Val Dieu kip en zoete puntpaprika

Stoofpotje met Val Dieu kip en zoete puntpaprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 22.3 g
Suiker 19.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in stukken.

  4. Snij de sjalotten en de uien in grote stukken.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in grove stukken.

  6. Snij de kip in 8 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met kerriepoeder, peper en zout.

  9. Zet het vuur lager en voeg de wortelen, sjalotten, uien en puntpaprika's toe.

  10. Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe en laat 50 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken kip regelmatig om.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met tarwegriesmeel.

Tip

Laat de kip in 8 stukken snijden door de beenhouwer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen in stukken.

  4. Snij de sjalotten en de uien in grote stukken.

  5. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in grove stukken.

  6. Snij de kip in 8 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met kerriepoeder, peper en zout.

  9. Zet het vuur lager en voeg de wortelen, sjalotten, uien en puntpaprika's toe.

  10. Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe en laat 50 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken kip regelmatig om.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met tarwegriesmeel.

Tip

Laat de kip in 8 stukken snijden door de beenhouwer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 22.3 g
Suiker 19.9 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal