- Bewaar
- Bewaar
Stoofpotje met Val Dieu kip en zoete puntpaprika
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Snij de sjalotten en de uien in grote stukken.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in grove stukken.
-
Snij de kip in 8 stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met kerriepoeder, peper en zout.
-
Zet het vuur lager en voeg de wortelen, sjalotten, uien en puntpaprika's toe.
-
Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe en laat 50 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken kip regelmatig om.
-
Afwerking:
-
Serveer met tarwegriesmeel.
Laat de kip in 8 stukken snijden door de beenhouwer.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Snij de sjalotten en de uien in grote stukken.
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in grove stukken.
-
Snij de kip in 8 stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met kerriepoeder, peper en zout.
-
Zet het vuur lager en voeg de wortelen, sjalotten, uien en puntpaprika's toe.
-
Voeg de gedroogde pruimen en abrikozen toe en laat 50 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken kip regelmatig om.
-
Afwerking:
-
Serveer met tarwegriesmeel.
Laat de kip in 8 stukken snijden door de beenhouwer.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië