Stoofpotje van kippendrumsticks met eekhoorntjesbrood
Stoofpotje van kippendrumsticks met eekhoorntjesbrood

Stoofpotje van kippendrumsticks met eekhoorntjesbrood

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 28.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Minstens 1 u. vooraf:
  3. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 1 u. weken in lauw water. Spoel goed onder koud stromend water om zandrestjes te verwijderen. Druk er het vocht uit.

  4. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Doe de bloem in een diep bord, kruid met peper en zout en meng goed. Wentel er de drumsticks in en schud de overtollige bloem af.

  6. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote stoofpot en bak de kippendrumsticks goudbruin aan alle kanten.

  9. Dek de stoofpot af en laat 30 min. garen op een zacht vuur.

  10. Giet het bier en de room er langs de rand van de stoofpot bij en breng aan de kook.

  11. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het geweekte eekhoorntjesbrood toe en roer voorzichtig.

  12. Laat ± 20 à 25 min. sudderen tot de saus gebonden is.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kippendrumsticks samen met de geuzesaus over de borden. Bestrooi met peterselie. Geef er gekookte rijst en sperziebonenrolletjes met spek bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Minstens 1 u. vooraf:
  3. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 1 u. weken in lauw water. Spoel goed onder koud stromend water om zandrestjes te verwijderen. Druk er het vocht uit.

  4. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Doe de bloem in een diep bord, kruid met peper en zout en meng goed. Wentel er de drumsticks in en schud de overtollige bloem af.

  6. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een grote stoofpot en bak de kippendrumsticks goudbruin aan alle kanten.

  9. Dek de stoofpot af en laat 30 min. garen op een zacht vuur.

  10. Giet het bier en de room er langs de rand van de stoofpot bij en breng aan de kook.

  11. Voeg de fijngesnipperde sjalotten en het geweekte eekhoorntjesbrood toe en roer voorzichtig.

  12. Laat ± 20 à 25 min. sudderen tot de saus gebonden is.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de kippendrumsticks samen met de geuzesaus over de borden. Bestrooi met peterselie. Geef er gekookte rijst en sperziebonenrolletjes met spek bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 28.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Oude Gueuze

Bekijk het recept digitaal