Stoofpotje van konijn en abrikozen met couscous
Stoofpotje van konijn en abrikozen met couscous

Stoofpotje van konijn en abrikozen met couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1104 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 115 g
Suiker 34.5 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 76 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie en de boter in een kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en voegt de tomatenpuree toe. Voeg water toe tot de stukken konijn volledig ondergedompeld zijn. Laat 1 u. afgedekt pruttelen. Roer af en toe.

  3. Voeg de abrikozen, de diepgevroren couscousgroenten en de champignons toe en laat nog 30 min. koken.

  4. Kook intussen de couscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en rooster de amandelen 2 min. goudbruin. Kruid met zout. Snipper de koriander fijn.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel het stoofpotje van konijn over de borden en bestrooi met de amandelen en de koriander. Serveer de couscous apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie en de boter in een kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en voegt de tomatenpuree toe. Voeg water toe tot de stukken konijn volledig ondergedompeld zijn. Laat 1 u. afgedekt pruttelen. Roer af en toe.

  3. Voeg de abrikozen, de diepgevroren couscousgroenten en de champignons toe en laat nog 30 min. koken.

  4. Kook intussen de couscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Maak los met een vork.

  5. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en rooster de amandelen 2 min. goudbruin. Kruid met zout. Snipper de koriander fijn.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel het stoofpotje van konijn over de borden en bestrooi met de amandelen en de koriander. Serveer de couscous apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1104 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 115 g
Suiker 34.5 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 76 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Caves Saint-Pierre `L'Excellence de Signargues' A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal