Stoofpotje van konijn met abdijbier
Stoofpotje van konijn met abdijbier

Stoofpotje van konijn met abdijbier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 44.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de ui grof.

  6. Schil de knolselder en de wortelen, en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  7. Schil de aardappelen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij.

  11. Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn. Laat afgedekt ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  12. Kook de geschilde aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  13. Roer de boterham goed onder het vocht van het konijn en voeg de knolselder- en wortelblokjes toe. Laat nog 20 min. garen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als er te weinig vocht overblijft. Breng op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden en serveer met de gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper de ui grof.

  6. Schil de knolselder en de wortelen, en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  7. Schil de aardappelen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij.

  11. Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn. Laat afgedekt ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.

  12. Kook de geschilde aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  13. Roer de boterham goed onder het vocht van het konijn en voeg de knolselder- en wortelblokjes toe. Laat nog 20 min. garen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als er te weinig vocht overblijft. Breng op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden en serveer met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 44.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel abdijbier Wijn Flamboyant 'Tradition' A.O.P. Fitou

Bekijk het recept digitaal