- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van konijn met abdijbier
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel abdijbier Wijn Flamboyant 'Tradition' A.O.P. Fitou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui grof.
-
Schil de knolselder en de wortelen, en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
-
Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij.
-
Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn. Laat afgedekt ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook de geschilde aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Roer de boterham goed onder het vocht van het konijn en voeg de knolselder- en wortelblokjes toe. Laat nog 20 min. garen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als er te weinig vocht overblijft. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden en serveer met de gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel abdijbier Wijn Flamboyant 'Tradition' A.O.P. Fitou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat diepgevroren stukken konijn oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de ui grof.
-
Schil de knolselder en de wortelen, en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
-
Leg de stukken ui rond het konijn en giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij.
-
Besmeer de boterham met de mosterd en leg op de stukken konijn. Laat afgedekt ± 1 u. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook de geschilde aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
-
Roer de boterham goed onder het vocht van het konijn en voeg de knolselder- en wortelblokjes toe. Laat nog 20 min. garen. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als er te weinig vocht overblijft. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken konijn met de groentjes over de borden en serveer met de gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel abdijbier Wijn Flamboyant 'Tradition' A.O.P. Fitou