Stoofpotje van konijn met druifjes
Stoofpotje van konijn met druifjes

Stoofpotje van konijn met druifjes

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 47.4 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 60.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalotten glazig.

  3. Leg de stukken konijn in de pan. Laat ze op een zacht vuurtje goudbruin kleuren. Voeg ook het spek toe en laat enkele minuten bakken.

  4. Voeg de witte wijn toe en kruid met een afgestreken koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout.

  5. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg na 45 min. de Pineau toe en laat nog 30 à 45 min. verder garen.

  6. Voeg 5 min. voor het einde de druiven (met het sap) toe. Breng indien nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op en geef er kroketjes of rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalotten glazig.

  3. Leg de stukken konijn in de pan. Laat ze op een zacht vuurtje goudbruin kleuren. Voeg ook het spek toe en laat enkele minuten bakken.

  4. Voeg de witte wijn toe en kruid met een afgestreken koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout.

  5. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg na 45 min. de Pineau toe en laat nog 30 à 45 min. verder garen.

  6. Voeg 5 min. voor het einde de druiven (met het sap) toe. Breng indien nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

  7. Afwerking:
  8. de dag zelf
  9. Warm het konijn op en geef er kroketjes of rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 47.4 g
Koolhydraat 32.2 g
Eiwit 60.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Wijn Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten, gekonfijt fruit, gedroogde pruimen en pure chocolade. Volle, kruidige en fruitige smaak, tot in de afdronk.

Bekijk het recept digitaal