- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van konijn met druifjes
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Wijn Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten, gekonfijt fruit, gedroogde pruimen en pure chocolade. Volle, kruidige en fruitige smaak, tot in de afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalotten glazig.
-
Leg de stukken konijn in de pan. Laat ze op een zacht vuurtje goudbruin kleuren. Voeg ook het spek toe en laat enkele minuten bakken.
-
Voeg de witte wijn toe en kruid met een afgestreken koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg na 45 min. de Pineau toe en laat nog 30 à 45 min. verder garen.
-
Voeg 5 min. voor het einde de druiven (met het sap) toe. Breng indien nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Warm het konijn op en geef er kroketjes of rijst bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Wijn Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten, gekonfijt fruit, gedroogde pruimen en pure chocolade. Volle, kruidige en fruitige smaak, tot in de afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalotten glazig.
-
Leg de stukken konijn in de pan. Laat ze op een zacht vuurtje goudbruin kleuren. Voeg ook het spek toe en laat enkele minuten bakken.
-
Voeg de witte wijn toe en kruid met een afgestreken koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg na 45 min. de Pineau toe en laat nog 30 à 45 min. verder garen.
-
Voeg 5 min. voor het einde de druiven (met het sap) toe. Breng indien nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Warm het konijn op en geef er kroketjes of rijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Wijn Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten, gekonfijt fruit, gedroogde pruimen en pure chocolade. Volle, kruidige en fruitige smaak, tot in de afdronk.