Stoofpotje van konijn met erwtjes en wortelen
Stoofpotje van konijn met erwtjes en wortelen

Stoofpotje van konijn met erwtjes en wortelen

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1132 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 102.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 77.9 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Wentel de stukken konijn door de bloem.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en de wortelen 2 à 3 min. Voeg de stukken konijn, de tomatenstukjes en het laurierblaadje toe. Giet er de rode wijn en de kippenbouillon bij. Dek af en laat 50 min. garen op een zacht vuur.

  10. Voeg na 40 min. de diepgevroren erwten toe en kruid eventueel met peper en zout.

  11. Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en meng er het stoofpotje van konijn onder.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Snij 80 g wortel in stukjes en kook samen met 30 g konijn, 20 g diepgevroren erwten en 30 g pasta 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Wentel de stukken konijn door de bloem.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken konijn goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, het knoflook en de wortelen 2 à 3 min. Voeg de stukken konijn, de tomatenstukjes en het laurierblaadje toe. Giet er de rode wijn en de kippenbouillon bij. Dek af en laat 50 min. garen op een zacht vuur.

  10. Voeg na 40 min. de diepgevroren erwten toe en kruid eventueel met peper en zout.

  11. Kook intussen de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en meng er het stoofpotje van konijn onder.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 20 min. 1 Snij 80 g wortel in stukjes en kook samen met 30 g konijn, 20 g diepgevroren erwten en 30 g pasta 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1132 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 102.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 77.9 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Beaujolais-Villages A.O.P. 'Les Sarmentelles' Maison Loron & Fils

Bekijk het recept digitaal