Stoofpotje van konijn met pastinaak en wortel (gluten- en lactosevrij)
Stoofpotje van konijn met pastinaak en wortel (gluten- en lactosevrij)

Stoofpotje van konijn met pastinaak en wortel (gluten- en lactosevrij)

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 56.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het konijn volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  2. Snij de ui in ringen en de pastinaken en wortelen in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de ui aan alle kanten goudbruin.

  4. Meng de groenten met de gedroogde vijgen of dadels in een stoofpot. Leg er de stukken konijn op.

  5. Giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij en voeg de kaneel toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 1 u. 20 min. afgedekt sudderen. Serveer met aardappelen.

Tip

- Dit stoofpotje is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - U kan dit recept ook in een tajine klaarmaken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat het konijn volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  2. Snij de ui in ringen en de pastinaken en wortelen in blokjes.

  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de ui aan alle kanten goudbruin.

  4. Meng de groenten met de gedroogde vijgen of dadels in een stoofpot. Leg er de stukken konijn op.

  5. Giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij en voeg de kaneel toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat ± 1 u. 20 min. afgedekt sudderen. Serveer met aardappelen.

Tip

- Dit stoofpotje is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - U kan dit recept ook in een tajine klaarmaken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vet 35 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 56.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vinea Crianza | Tempranillo | D.O. Cigales | Spanje Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic | Michel Torino Estate | Cafayate Valley | Argentinië

Bekijk het recept digitaal