Stoofpotje van schar en wintergroenten
Stoofpotje van schar en wintergroenten

Stoofpotje van schar en wintergroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 36.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  7. Snij de preien in de lengte in 2 en snij in stukken van 1 cm.

  8. Snij de wortel in reepjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  9. Snij de kerstomaten in 4.

  10. Rasp de citroenschil (niet het wit) en hak de peterselie fijn.

  11. Bereiding:
  12. Giet de visfond in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Doe er de aardappelblokjes, de prei en de venkel bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de reepjes wortel toe en laat nog 5 min. sudderen.

  14. Snij intussen de scharfilets in stukken van ± 4 cm. Voeg samen met de kerstomaten en de uitgelekte witte bonen toe. Laat 5 min. sudderen tot de vis gaar is.

  15. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de stoofpot over diepe borden. Werk af met de citroenzeste en de fijngehakte peterselie.

Tip

Serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  7. Snij de preien in de lengte in 2 en snij in stukken van 1 cm.

  8. Snij de wortel in reepjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  9. Snij de kerstomaten in 4.

  10. Rasp de citroenschil (niet het wit) en hak de peterselie fijn.

  11. Bereiding:
  12. Giet de visfond in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Doe er de aardappelblokjes, de prei en de venkel bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de reepjes wortel toe en laat nog 5 min. sudderen.

  14. Snij intussen de scharfilets in stukken van ± 4 cm. Voeg samen met de kerstomaten en de uitgelekte witte bonen toe. Laat 5 min. sudderen tot de vis gaar is.

  15. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de stoofpot over diepe borden. Werk af met de citroenzeste en de fijngehakte peterselie.

Tip

Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 7.1 g
Koolhydraat 35.3 g
Eiwit 36.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal