- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van schar en wintergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
-
Snij de preien in de lengte in 2 en snij in stukken van 1 cm.
-
Snij de wortel in reepjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Doe er de aardappelblokjes, de prei en de venkel bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de reepjes wortel toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Snij intussen de scharfilets in stukken van ± 4 cm. Voeg samen met de kerstomaten en de uitgelekte witte bonen toe. Laat 5 min. sudderen tot de vis gaar is.
-
Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over diepe borden. Werk af met de citroenzeste en de fijngehakte peterselie.
Serveer met een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de scharfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
-
Snij de preien in de lengte in 2 en snij in stukken van 1 cm.
-
Snij de wortel in reepjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond in een kookpot en voeg 1 dl water toe. Doe er de aardappelblokjes, de prei en de venkel bij. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de reepjes wortel toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Snij intussen de scharfilets in stukken van ± 4 cm. Voeg samen met de kerstomaten en de uitgelekte witte bonen toe. Laat 5 min. sudderen tot de vis gaar is.
-
Voeg de room toe en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de stoofpot over diepe borden. Werk af met de citroenzeste en de fijngehakte peterselie.
Serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Agnus Tripel Sterk blond bier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc