Stoofpotje van varkensvlees met aardappelen

Stoofpotje van varkensvlees met aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 9.4 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 60.9 g
Zout 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes van 1/2 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkensstoofvlees 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de kruidenmengeling voor stoofvlees.

  7. Doe de aardappelen, de wortelen en de erwten in een grote snelkookpan. Doe er het vlees bovenop en kruid met de tijm en de laurier.

  8. Overgiet met 2 L heet water en voeg de blokjes bouillon toe. Laat 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

Tip

Geen snelkookpan in huis? Gaar het vlees dan 1 u. 30 min. in een gewone kookpot. Voeg de laatste 30 min. de aardappelen, wortelen en erwten toe. Roer goed.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes van 1/2 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak het varkensstoofvlees 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de kruidenmengeling voor stoofvlees.

  7. Doe de aardappelen, de wortelen en de erwten in een grote snelkookpan. Doe er het vlees bovenop en kruid met de tijm en de laurier.

  8. Overgiet met 2 L heet water en voeg de blokjes bouillon toe. Laat 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

Tip

Geen snelkookpan in huis? Gaar het vlees dan 1 u. 30 min. in een gewone kookpot. Voeg de laatste 30 min. de aardappelen, wortelen en erwten toe. Roer goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 9.4 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 60.9 g
Zout 4.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Sensi Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal