Stoofpotje van vis met venkel en prei
Stoofpotje van vis met venkel en prei

Stoofpotje van vis met venkel en prei

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 8 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 8.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 33.3 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de prei in ringen van 1/2 cm.

  5. Verwijder de harde kern van de venkels en snij ze in blokjes van max. 2 cm.

  6. Snij de wortelen in schijfjes van max. 2 cm.

  7. Schil de aardappelen en snij in 4 gelijke stukken.

  8. Hou enkele takjes dille apart en snij de rest fijn.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de prei, de wortelen, de venkel en het knoflook 5 min.

  12. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 5 dl water. Doe er het bouillonblokje bij en laat 20 min. afgedekt garen.

  13. Voeg de stukken vis en de room toe en laat nog 5 min. garen op een zacht vuur. Kruid met de dille, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met een takje dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de prei in ringen van 1/2 cm.

  5. Verwijder de harde kern van de venkels en snij ze in blokjes van max. 2 cm.

  6. Snij de wortelen in schijfjes van max. 2 cm.

  7. Schil de aardappelen en snij in 4 gelijke stukken.

  8. Hou enkele takjes dille apart en snij de rest fijn.

  9. Snipper het knoflook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de prei, de wortelen, de venkel en het knoflook 5 min.

  12. Voeg de aardappelen toe en overgiet met 5 dl water. Doe er het bouillonblokje bij en laat 20 min. afgedekt garen.

  13. Voeg de stukken vis en de room toe en laat nog 5 min. garen op een zacht vuur. Kruid met de dille, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk de borden af met een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 8 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 31.7 g
Suiker 8.2 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 33.3 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn La Fanfinette Rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal