- Bewaar

- Bewaar
Stoofpotje van zeewolf met venkel en mierikswortel
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte – Italië Bier La Cambre Blond Blond abdjibier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Snij de zeewolfhaasjes in stukjes van 3 cm.
-
Snij de venkel in stukjes van ± 2 cm. Er mag gerust wat venkelgroen bij. Pers de citroen.
-
Breng het water aan de kook met de witte wijn, het citroensap, de tijm, de laurier, peper en zout. Doe er de stukjes venkel in en laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.
-
Voeg de vis toe en laat op een heel zacht vuur nog 5 min. gaar worden.
-
Schep de groenten en de vis uit de pan, verwijder het takje tijm en het laurierblaadje en zeef het kookvocht.
-
Verwarm intussen de diepgevroren puree zoals aangegeven op de verpakking.
-
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht, tot je een lichtgebonden saus krijgt.
-
Voeg de mierikswortel beetje bij beetje toe (proef tussendoor of hij niet te sterk doorsmaakt). Breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Klop de eidooier onder de saus. Meng er tot slot voorzichtig de vis en de groenten door.
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte – Italië Bier La Cambre Blond Blond abdjibier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Snij de zeewolfhaasjes in stukjes van 3 cm.
-
Snij de venkel in stukjes van ± 2 cm. Er mag gerust wat venkelgroen bij. Pers de citroen.
-
Breng het water aan de kook met de witte wijn, het citroensap, de tijm, de laurier, peper en zout. Doe er de stukjes venkel in en laat afgedekt 10 min. zachtjes koken.
-
Voeg de vis toe en laat op een heel zacht vuur nog 5 min. gaar worden.
-
Schep de groenten en de vis uit de pan, verwijder het takje tijm en het laurierblaadje en zeef het kookvocht.
-
Verwarm intussen de diepgevroren puree zoals aangegeven op de verpakking.
-
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht, tot je een lichtgebonden saus krijgt.
-
Voeg de mierikswortel beetje bij beetje toe (proef tussendoor of hij niet te sterk doorsmaakt). Breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Klop de eidooier onder de saus. Meng er tot slot voorzichtig de vis en de groenten door.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Roero Arneis D.O.C.G. 'Ghita' Borgo Lame Piemonte – Italië Bier La Cambre Blond Blond abdjibier