Stoofpotje van zoete aardappel met vegetarische schnitzel
Stoofpotje van zoete aardappel met vegetarische schnitzel

Stoofpotje van zoete aardappel met vegetarische schnitzel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 17.1 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 23.3 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in hapklare stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de vegetarische schnitzels op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  9. Kook intussen de zoete aardappel 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rode ui, het knoflook en de paprika 3 min. Voeg de zoete aardappel en 1 dl water toe en laat 5 min. afgedekt sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  12. Voeg de maïs en de babyspinazie toe. Laat even mee opwarmen (de spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn). Kruid nog wat bij met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over de borden en bestrooi met de cashewnoten. Snij de vegetarische schnitzels in brede repen en schik ze erbovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het knoflook en de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukken.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de zoete aardappelen en snij in hapklare stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de vegetarische schnitzels op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  9. Kook intussen de zoete aardappel 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de rode ui, het knoflook en de paprika 3 min. Voeg de zoete aardappel en 1 dl water toe en laat 5 min. afgedekt sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

  12. Voeg de maïs en de babyspinazie toe. Laat even mee opwarmen (de spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn). Kruid nog wat bij met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het stoofpotje over de borden en bestrooi met de cashewnoten. Snij de vegetarische schnitzels in brede repen en schik ze erbovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 50.2 g
Suiker 17.1 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 23.3 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Studio by Miraval I.G.P. Méditerranée

Bekijk het recept digitaal