Stoofpotje van zomergroenten met kaasburger
Stoofpotje van zomergroenten met kaasburger

Stoofpotje van zomergroenten met kaasburger

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 19.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.

  5. Snipper de rode uien en de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de rode uien, de courgette en de aubergine 2 min. Voeg de paprikablokjes, de oregano, het basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen en roer af en toe.

  9. Doe er de kerstomaten, de uitgelekte kikkererwten, de suiker en het citroensap bij. Laat 6 min. sudderen en kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren kervel toe.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers goudbruin aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Geef er rijst, couscous of pasta bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij de ongeschilde courgette en de paprika in blokjes. Kook samen met de kikkererwten 20 min. in een bodempje water. 2 Pureer en voeg de plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.

  5. Snipper de rode uien en de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de rode uien, de courgette en de aubergine 2 min. Voeg de paprikablokjes, de oregano, het basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen en roer af en toe.

  9. Doe er de kerstomaten, de uitgelekte kikkererwten, de suiker en het citroensap bij. Laat 6 min. sudderen en kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren kervel toe.

  10. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers goudbruin aan elke kant.

  11. Afwerking:
  12. Geef er rijst, couscous of pasta bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij de ongeschilde courgette en de paprika in blokjes. Kook samen met de kikkererwten 20 min. in een bodempje water. 2 Pureer en voeg de plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 524 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 56.7 g
Eiwit 19.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal