Stoofvlees 'de France'
Stoofvlees 'de France'

Stoofvlees 'de France'

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 67.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter en de olijfolie heet worden in een brede pan met dikke bodem. Laat de diepgevroren zilveruitjes en het in reepjes gesneden spek even kleuren.

  3. Haal zilveruitjes en spek uit de pan en bak in de pan het stoofvlees aan. Voeg daarna de zilveruitjes en het spek weer toe, giet er de rode wijn bij en kruid met het fijngesnipperde teentje knoflook, tijm, laurier en peper. Dek de pan af en laat het stoofvlees nog 1 u 30 min. sudderen.

  4. Bak de in vieren gesneden champignons 2 min. in een aparte pan en voeg ze bij het vlees. Laat nog 15 à 30 min. stoven. Bind de saus met in water opgelost maïszetmeel.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met frietjes en een gemengde salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter en de olijfolie heet worden in een brede pan met dikke bodem. Laat de diepgevroren zilveruitjes en het in reepjes gesneden spek even kleuren.

  3. Haal zilveruitjes en spek uit de pan en bak in de pan het stoofvlees aan. Voeg daarna de zilveruitjes en het spek weer toe, giet er de rode wijn bij en kruid met het fijngesnipperde teentje knoflook, tijm, laurier en peper. Dek de pan af en laat het stoofvlees nog 1 u 30 min. sudderen.

  4. Bak de in vieren gesneden champignons 2 min. in een aparte pan en voeg ze bij het vlees. Laat nog 15 à 30 min. stoven. Bind de saus met in water opgelost maïszetmeel.

  5. Afwerking:
  6. Dien op met frietjes en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vet 33.2 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 67.7 g

Bekijk het recept digitaal