Stoofvlees in Floreffe-bier
Stoofvlees in Floreffe-bier

Stoofvlees in Floreffe-bier

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 51.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snij de uien grof.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en stoof de stukken ui glazig. Schep uit de pot.

  7. Smelt de rest van de boter in dezelfde stoofpot en bak het stoofvlees goudbruin. Strooi er de bloem over en roer goed.

  8. Voeg de gestoofde ui opnieuw toe, samen met de kruidnagels, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Verkruimel de speculaaskoekjes over de bereiding en roer goed.

  9. Giet er het bier langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het tijmtakje en het laurierblaadje.

  10. Laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven op een zacht vuur. Bewaar in de koelkast tot de volgende dag.

  11. Op het moment zelf (15 min.)
  12. Verwarm de stoofschotel 15 min. op een zacht vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe en breng de saus op smaak met 1 eetl. azijn.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met frietjes en een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snij de uien grof.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en stoof de stukken ui glazig. Schep uit de pot.

  7. Smelt de rest van de boter in dezelfde stoofpot en bak het stoofvlees goudbruin. Strooi er de bloem over en roer goed.

  8. Voeg de gestoofde ui opnieuw toe, samen met de kruidnagels, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Verkruimel de speculaaskoekjes over de bereiding en roer goed.

  9. Giet er het bier langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het tijmtakje en het laurierblaadje.

  10. Laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven op een zacht vuur. Bewaar in de koelkast tot de volgende dag.

  11. Op het moment zelf (15 min.)
  12. Verwarm de stoofschotel 15 min. op een zacht vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe en breng de saus op smaak met 1 eetl. azijn.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met frietjes en een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 39.1 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 51.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château La Roque Pic Saint-Loup A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal