- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees in Floreffe-bier
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château La Roque Pic Saint-Loup A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min., de dag voordien)
-
Snij de uien grof.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven)
-
Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en stoof de stukken ui glazig. Schep uit de pot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde stoofpot en bak het stoofvlees goudbruin. Strooi er de bloem over en roer goed.
-
Voeg de gestoofde ui opnieuw toe, samen met de kruidnagels, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Verkruimel de speculaaskoekjes over de bereiding en roer goed.
-
Giet er het bier langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het tijmtakje en het laurierblaadje.
-
Laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven op een zacht vuur. Bewaar in de koelkast tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Verwarm de stoofschotel 15 min. op een zacht vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe en breng de saus op smaak met 1 eetl. azijn.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château La Roque Pic Saint-Loup A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min., de dag voordien)
-
Snij de uien grof.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven)
-
Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en stoof de stukken ui glazig. Schep uit de pot.
-
Smelt de rest van de boter in dezelfde stoofpot en bak het stoofvlees goudbruin. Strooi er de bloem over en roer goed.
-
Voeg de gestoofde ui opnieuw toe, samen met de kruidnagels, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Verkruimel de speculaaskoekjes over de bereiding en roer goed.
-
Giet er het bier langs de rand van de stoofpot bij en kruid met het tijmtakje en het laurierblaadje.
-
Laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven op een zacht vuur. Bewaar in de koelkast tot de volgende dag.
-
Op het moment zelf (15 min.)
-
Verwarm de stoofschotel 15 min. op een zacht vuur. Voeg indien nodig een scheutje water toe en breng de saus op smaak met 1 eetl. azijn.
-
Afwerking:
-
Dien op met frietjes en een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Château La Roque Pic Saint-Loup A.O.P. Coteaux du Languedoc